МИСТЕЦТВО ДЕГУСТАЦІї

L’OR розкриває свої таємниці. Від приготування до дегустації — знайдіть час, щоб дослідити потаємні закутки справжнього кавового задоволення.

ЗБЕРІГАННЯ ТА ПРИГОТУВАННЯ КАВИ 

Для того аби надійно зберегти аромат кави, тримайте її в герметичному пакованні в прохолодному сухому місці.

Принцип приготування, який застосовують у більшості рецептів, досить простий: нагріта до приблизно 92 градусів за Цельсієм вода повільно проходить крізь перемелену каву в спеціальному фільтрі. У такий спосіб ви можете заварити запашний напій з ледь уловимою пікантною гіркуватістю. Використовуючи фільтр, ви можете досить швидко й легко приготувати багато кави.

корисні поради

До кави бажано додавати білий цукор. Коричневий цукор з його карамелізованим присмаком може впливати на смак кави. Аби краще відчути всю повноту аромату й смаку, бажано використовувати глиняні, керамічні або порцелянові чашки. Також перед наливанням кави трохи нагрійте чашки.

відчуйте аромат КАВИ В ЧАШЦІ

Коли кава приготується, перемішайте її та швидким рухом налийте до чашки. Найвитонченіші аромати зникають найшвидше. Для того щоб повністю відчути всі відтінки смаку, пийте Вашу каву не пізніше ніж за 10 хвилин після приготування. Щоб якнайкраще відчути неперевершений аромат, легенько вдихніть пару, що підіймається над чашкою. Можна повторити це кілька разів, але будьте обережні, адже ваші рецептори можуть швидко перенасититися.

Цікавий факт

Здатність відчувати й розрізняти найтонші аромати є однією з найважливіших компетенцій кавового експерта. Насправді ваш ніс відчуває до 80% усіх наявних ароматів. Аромат кави містить майже 2000 складників. Кавовим експертам удалося виявити тільки 800 з них, отже, залишається ще багато нерозкритих таємниць… Саме тому досі ще нікому не вдавалося штучно відтворити справжній аромат кави.

Дегустація смаку (каптейстинг)

Перед тим як смакувати, злегка перемішайте каву в чашці, щоб поєднати всі складники аромату в одну неперевершену композицію. Якщо кава занадто гаряча або має занадто виражену гіркуватість, це може приховати деякі особливі нотки смаку. Тож, для повноти картини, дайте каві трішки охолонути.

Щоб повною мірою насолодитися всіма відтінками смаку, уникайте вживання занадто гострої їжі перед тим, як пити каву. Деякі спеції, як-от аніс, м’ята й лакриця, також можуть вплинути на ваше сприйняття смаку.

Щоб уникнути перенасичення смакових рецепторів, робіть невеликі ковтки. Перед ковтком потримайте каву в роті протягом 5—10 секунд. У такий спосіб кожна частина язика й піднебіння зможе відчути інтенсивність різних смаків. Посмакуйте каву кілька разів: коли вона охолоне, ви відчуєте нові нотки, що були приховані, коли кава була гарячою.

багатогранність смаків

Смакуючи каву, ви можете впізнати вже давно знайомі нотки, як-от кислуватість, гіркуватість або солодкість. У деяких сортах кави також відчуваються пряні або квіткові ноти, а також ноти сухофруктів. Смак гарної кави зазвичай є добре збалансованим та насиченим і не має пригорілого, різкого або гіркого присмаку.

Каптейстери — кавові експерти, що визначають смак, — дегустують каву без додавання цукру або молока, оскільки ті можуть приховати певні нотки смаку, як-от гіркуватість.

 

Оберіть

СВОЮ КАВУ L’OR

Мелена кава

Кава у зернах

Розчинна кава