Оберіть свою каву L’OR

Пити каву з друзями, рідними чи наодинці? Насолоджуватися миттю чи подовжувати задоволення? Існує безліч варіантів, як смакувати каву L’OR. Знайдіть свій!

КАВОВІ ЗЕРНА

Зазвичай зерна перемелюють у кавомашині безпосередньо перед приготуванням кави. Далі пара під тиском проходить через спресовану змелену каву. У такий спосіб готують еспресо — багату, насичену каву із золотистою крема. Також кавові зерна можна окремо перемолоти в кавомолці й приготувати каву в кавоварці, кемексі чи в будь-який інший спосіб.

РОЗЧИННА КАВА

Швидка й зручна в приготуванні: вам знадобиться лише гаряча вода. Усе, що потрібно зробити, це насипати до чашки 1—2 ложки кави, додати гарячої води й насолоджуватися запашним кавовим напоєм. Якість такої кави залежить від купажу. Зазвичай таку каву готують шляхом сухого заморожування у формі гранул. Однією з добрих властивостей розчинної кави є також можливість довгого зберігання.

МЕЛЕНА КАВА

Зазвичай обсмажені й перемелені кавові зерна називають меленою кавою. Її зберігають у герметичному пакованні, адже будь-який контакт із киснем означає швидку втрату аромату.

Існує 3 найпоширеніших види приготування меленої кави: заварювання у фільтрі (пуровер), італійський спосіб заварювання або заварювання у френч-пресі.

Отже, який спосіб вибрати? По-перше, це залежить від того, наскільки дрібним є помел зерен. Від цього залежить час, потрібний для проходження гарячої води крізь каву. Що коротший проміжок часу, то дрібнішим має бути помел зерен, щоб забезпечити максимальний контакт кави з водою та, як наслідок, — насичення кавового напою смаком та ароматом.

Якщо ж час контакту з водою більший, помел має бути грубішим, щоб уникнути перенасичення та, як наслідок, гіркуватого присмаку.

У кавоварці з фільтром нагріта до 92 градусів за Цельсієм вода повільно проходить крізь мелену каву. Кава насичує воду, утворюючи запашний напій з ледь уловимою пікантною гіркуватістю. Використовуючи такий спосіб, ви можете швидко й легко приготувати багато кави.

Заварювання кави в італійській гейзерній кавоварці, яка має назву «мока пот», займає приблизно стільки ж часу, як і приготування в кавоварці з фільтром. Після заповнення водою нижньої секції кавоварки в неї вставляють фільтр із меленою кавою. Щойно вода нагріється до температури кипіння, тиск у нижньому резервуарі збільшується, унаслідок чого пара проходить крізь фільтр із меленою кавою, потрапляючи до верхньої частини кавоварки вже як запашна свіжозварена кава.

Заварювання у френч-пресі вможливлює скоротити час приготування кави. Мелену каву засипають до кавоварки, потім обережно додають гарячу воду. Напій повинен заварюватися від 30 секунд до 2 хвилин (відповідно до бажаної міцності готової кави). Щойно кава завариться, повільно дотисніть поршень до кінця, що дасть змогу відфільтрувати частинки меленої кави. Кавоварка френч-прес є швидкою та простою у використанні, а приготована в ній кава задовольнить найвибагливіших поціновувачів.

Оберіть

СВОЮ КАВУ L’OR

Мелена кава

Кава у зернах

Розчинна кава